>ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΤΕ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ

Κάπα poncho για άνεση & στυλ

Ένα από τα πιο hot trends του φετινού χειμώνα είναι η Κάπα poncho.

Μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε τη δική μας κάπα στο ύφασμα και χρώμα που θέλουμε. Αν ξέρουμε να πλέκουμε ακόμη καλύτερα γιατί μπορούμε να προσθέσουμε πλεκτό γιακά που θα κάνει την κάπα μας μοναδική.
Για να φτιάξουμε την κάπα μας χρειαζόμαστε ένα κομμάτι ύφασμα 1,5μχ1,5μ: η μία πλευρά είναι ίση με το φάρδος του υφάσματος που είναι και το μήκος της κάπας και η άλλη πλευρά είναι  το μήκος του υφάσματος και το φάρδος της κάπας από τον ένα καρπό μέχρι τον άλλο.

Υλικά & Εργαλεία
– 1 Ύφασμα 1,5×1,5 μ.
– Μεζούρα, ψαλίδι
– Σημαδόπετρα, καρφίτσες
– 2 Κουμπιά
– Ραπτομηχανή

Oδηγίες
– Διπλώνουμε το ύφασμα  στα τέσσερα και σχεδιάζουμε τη λαιμουδιά. Το άνοιγμα της λαιμουδιάς για κάπα ή επανωφόρι είναι καλό να είναι περίπου 25εκ. Το βάθος της πίσω λαιμουδιάς είναι 3εκ. και το βάθος της μπροστινής  λαιμουδιάς  είναι  6εκ.
– Σχεδιάζουμε με σημαδόπετρα τη λαιμουδιά και κόβουμε πρώτα την πίσω και μετά την μπροστινή πλευρά.
– Γυρίζουμε γύρω γύρω το τελείωμα της κάπας 1,5 εκ. και το γαζώνουμε.
– Αφού γαζώσουμε το τελείωμα της κάπας, αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε στο χέρι διακοσμητική βελονιά φεστόνι για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
– Για γιακά από το ίδιο ύφασμα, ύψους 15εκ. και μήκους τόσου ώστε να γαζωθεί στη λαιμουδιά της κάπας, μετράμε με μεζούρα το άνοιγμα της λαιμουδιάς περιμετρικά, και κόβουμε ένα ορθογώνιο με μία πλευρά ίση με το μήκος του γιακά επί δύο δηλ. 30εκ. συν 3εκ. για περιθώρια ραφής και την άλλη πλευρά ίση με το άνοιγμα της λαιμουδιάς συν 7εκ. για επανώτισμα (κουμπί-κουμπότρυπα), συν 3εκ. για περιθώρια ραφής στις δύο πλευρές.
– Διπλώνουμε το ύφασμα και το γαζώνουμε γύρω γύρω στο 1,5εκ. που αφήσαμε για περιθώριο. Στη συνέχεια γυρίζουμε τον γιακά από την καλή και με τη μύτη ενός ψαλιδιού ανοίγουμε τις γωνίες.
– Στη συνέχεια σημαδεύουμε τη θέση για τις κουμπότρυπες και τις κατασκευάζουμε στη ραπτομηχανή.
– Αφού κάνουμε τις κουμπότρυπες, επανωτίζουμε στα 7εκ. και βάζουμε καρφίτσες.
– Σημαδεύουμε τα πλαϊνά σημεία της λαιμουδιάς ώστε να ξέρουμε πως θα τοποθετήσουμε το γιακά, γιατί  το κούμπωμα πρέπει να είναι στο πλάι αριστερά.
– Καρφιτσώνουμε το γιακά και τον γαζώνουμε κατευθείαν ή αν θέλουμε τον τρυπώνουμε πρώτα.
– Στη συνέχεια τον ράβουμε στο χέρι ή τον γαζώνουμε στο άνοιγμα λαιμουδιάς από την καλή πλευρά.
Και η κάπα μας είναι έτοιμη!

Αν θέλουμε να προσθέσουμε πλεκτό γιακά, πλέκουμε ένα γιακά σε πλέξη Μους.  Για περίμετρο λαιμουδιάς περίπου 60εκ., ρίχνουμε 80 πόντους και πλέκουμε με κανονικές ή κυκλικές βελόνες πλέξη Μους για μήκος 20εκ.
Η πλέξη Μους σε κυκλικές βελόνες πλέκεται μία σειρά καλή και μία ανάποδη εναλλάξ.

Δημιουργία της κας Aμπρικίδου από το εργαστήριο μόδας ΙSTOS Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας