ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Φθινοπωρινή διακόσμηση σε κεριά

Αν δεν μπορέσετε να πάτε στην εξοχή, κόψτε –όσα χρειάζεστε όχι παραπάνω- φύλλα από τα δέντρα της περιοχής σας και αποξηράνετέ τα με την παλιά καλή μέθοδο, δηλ. κάθε φύλλο τοποθετημένο ανάμεσα στις σελίδες ενός χοντρού βιβλίου, όπως κάναμε όταν είμαστε παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο τα φύλλα τα “ευθυγραμμίζουμε”, τα διατηρούμε δηλ. ίσια και αποξηραίνονται διατηρώντας τις αποχρώσεις τους. Τα παιδιά ευχαριστιούνται κάθε τι νέο, για αυτό λοιπόν μη διστάζετε να κάνετε χειροτεχνίες συντροφιά με τα παιδιά σας.

Υλικά
– Ένα λευκό επιτραπέζιο κερί
– Κορδέλες ή φυσικό σχοινί
– Χάντρες, κουμπάκια διακοσμητικά κλπ.
– Ψαλίδι
– Κόλλα για τεχνική decoupage σε κερί

Οδηγίες
> Aφού τα φύλλα έχουν αποξηρανθεί είναι έτοιμα για τη διακόσμηση. Πειραματιστείτε τοποθετώντας σε διάφορες θέσεις τα φύλλα πάνω στο κερί, πριν τα κολλήσετε. Προσέξτε γιατί τα φύλλα είναι ευαίσθητα όταν έχουν αποξηρανθεί.
> Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα  φύλλα μόλις τα κόψετε από το δέντρο για τη χειροτεχνία σας. Περάστε σε όλα τα φύλλα κόλλα decoupage με ένα πινελάκι για να σταθεροποιηθούν και να διατηρήσουν τις αποχρώσεις τους.
> Αφού έχετε κατασταλάξει σε ποιό σημείο του κεριού θα βάλετε τα διακοσμητικά φύλλα, βγάζετε τα φύλλα και αφήνετε το βασικό μεγάλο φύλλο και το σταθεροποιείτε με ένα λάστιχο. Θα σας βοηθήσει αυτό, για να μπορέσετε να περάσετε κόλλα κάτω από αυτό το φύλλο και συγχρόνως να μη φύγει από τη θέση του. Πιέζετε με το χέρι σας, για να στρώσει το φύλλο και να κολλήσει πάνω στο κερί.
> Για περισσότερη σταθερότητα και για διακοσμητικούς λόγους περάστε στη βάση του κεριού μια κορδέλα σε φυσικό χρώμα. Κολλήστε τις άκρες της. Περάστε κόλλα decoupage πάνω από την κορδέλα και γύρω από αυτήν.
> Στη συνέχεια, κολλάτε με κόλλα decoupage και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Δοκιμάστε τα μεγέθη των φύλλων που έχετε μαζέψει και πειραματιστείτε δημιουργώντας χρωματικές αντιθέσεις.
> Επιλέξτε ένα διακοσμητικό στοιχείο π.χ. κουμπί, τοποθετώντας το και στερεώνοντάς το στο σημείο ένωσης των φύλλων.
> Τέλος, αν έχετε ακρυλική μπογιά σε απόχρωση του χρυσού, σε σωληνάριο, περάστε τα “νεύρα” του φύλλου. Το κερί σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χαρίσετε ή να στολίσετε το χώρο σας με αυτό. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας