>ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μετατρέψτε την κορνίζα σε πινακάκι σημειώσεων!

Σίγουρα, όλοι έχετε στο σπίτι σας, κορνίζες οι οποίες έχουν τα προβληματάκια τους…. είτε έχει σπάσει το τζάμι, είτε έχει γδαρθεί μια γωνία της κλπ., αλλά τις κρατάτε στο ντουλάπι ελπίζοντας κάποια στιγμή να τις επιδιορθώσετε, γιατί είναι από τις αγαπημένες σας.

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να τις βγάλετε από το ντουλάπι και να τις μετατρέψετε σε κάτι… χρήσιμο!
Τι θα λέγατε, να κάνετε την κορνίζα… πινακάκι σημειώσεων; Μια εύκολη και χωρίς κόστος δημιουργία, η οποία θα σας κρατά οργανωμένους, αν την κρεμάσετε στο χώρο της κουζίνας σας ή κρεμώντας την στο χωλ, αφήνοντας σημειώματα αγάπης στον καλό σας!

Υλικά & Εργαλεία
– Μια παλιά και μεγάλη κορνίζα
– Κόλλα σιλικόνης
– Φελλούς
– Φυσικό σχοινί
– Κοπίδι

Οδηγίες
> Αν η κορνίζα που έχετε δεν χρειάζεται κάποια μικρή επισκευή από χτυπήματα κλπ., δεν χρειάζεται να της αλλάξετε χρώμα, εκτός κι αν το βρίσκετε απαραίτητο, για να «δένει» χρωματικά στο χώρο σας.
> Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να προσαρμόσετε το γαντζάκι στο πίσω μέρος της κορνίζας, ανάλογα πως θέλετε να την κρεμάσετε στον τοίχο (οριζόντια ή κάθετα).
> Στη συνέχεια, για σταθερότητα, κολλήστε την πίσω επιφάνεια (είτε είναι χάρτινη ή ξύλινη) επάνω στο πλαίσιο της κορνίζας, για να μπορέσετε να προσθέσετε με άνεση τους φελλούς .
> Βρείτε τους φελλούς που έχετε φυλάξει στο συρτάρι της κουζίνας σας, σίγουρα θα σας φτάσουν για να κάνετε την κατασκευή, γιατί θα πρέπει να τους κόψετε στη μέση, κατά μήκος, δηλ. η μία όψη τους να είναι ίσια.
> Για να μη χαράξετε την επιφάνεια του τραπεζιού σας και δεν έχετε την ειδική επιφάνεια, κόψτε τους φελλούς στο πάτωμα.
> Επειδή, οι φελλοί, είναι διαφόρων διαστάσεων ή πάχους, μην αγχώνεστε, άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά στο αποτέλεσμα.
> Όταν θα ξεκινήσετε να «γεμίζετε» την κορνίζα, κάντε μια δοκιμή γεμίσματος, χωρίς κόλλα. Πειραματιστείτε, προσθέστε ή αφαιρέστε κομμάτια φελλού, γεμίστε κάποια κενά και δείτε αν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
> Όταν έρθει η στιγμή να κάνετε το τελικό βήμα, παίρνετε ένα ένα κομμάτι φελλού προσθέτετε ζεστή κόλλα σιλικόνης και το τοποθετείτε πάλι στη θέση του.
> Συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο κολλώντας όλα τα κομμάτια.
> Αφήστε την κορνίζα να στεγνώσει.
> Αν θέλετε, διακοσμήστε την κορνίζα με φυσικό σχοινί ή με όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο θέλετε.
> Κρεμάστε την κορνίζα και καρφιτσώστε το πρώτο σας μήνυμα! Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας