ΠΑΣΧΑ

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά, φυσικά και υγιεινά!

egg_painting_natural

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως κατάφερναν οι γιαγιάδες μας να βάφουν τα πασχαλινά αυγά, τόσο καλά και συγχρόνως με φυσικό τρόπο. Βλέπετε τότε δεν υπήρχαν οι τεχνητές μπογιές και τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαν τη φύση σύμμαχο και δημιουργούσαν… ιδέες.

Προτείνουμε να βάψετε, έστω και λίγα αυγά, με έναν από τους πέντε, παρακάτω, φυσικούς τρόπους βαφής. Πειραματιστείτε με τα αγαπημένα λαχανικά, που εκτός από τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μας χαρίζουν και όμορφα χρώματα στα αυγά μας.

1. Πράσινα αυγά από σπανάκι: Βράστε σπανάκι ή μαϊντανό για μισή ώρα σε μια κατσαρόλα, σουρώστε τον πράσινο ζωμό και έπειτα βράστε σ’ αυτόν τα αυγά σας.

2. Πορτοκαλοκίτρινα αυγά από κρεμμύδι: Τυλίξτε καλά τα αυγά σας σε αρκετές στρώσεις από φλούδες ξερών κρεμμυδιών. Όσες περισσότερες φλούδες κρεμμυδιών στρώσετε τόσο πιο βαθύ πορτοκαλοκίτρινο χρώμα θα πάρουν τα αυγά σας. Καλύψτε τα με κομμάτια από παλιά καλσόν, ένα ένα, και δέστε τις άκρες με κόμπο. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και βυθίστε τα. Βράστε τα για 15 περίπου λεπτά.

3. Κόκκινα αυγά από παντζάρι: Βράστε αρκετούς βολβούς παντζαριών και στη συνέχεια βράστε τα αυγά σας στον κατακόκκινο ζωμό.

4. Κίτρινα αυγά από πορτοκάλι: Κόψτε πολλές φλούδες πορτοκαλιών ή και λεμονιών σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν έως το νερό χρωματιστεί. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα αυγά σας και βράστε τα για 15 περίπου λεπτά.

5. Γαλάζια αυγά από κόκκινο λάχανο: Κόψτε σε μικρά κομμάτια ένα κόκκινο λάχανο και βράστε τα σε μία κατσαρόλα με νερό. Αν θέλετε πιο σκούρα μπλε απόχρωση στα αυγά σας, βράστε δύο κόκκινα λάχανα.

egg_painting_natureΓενικές οδηγίες
• Όσα περισσότερα χρωστικά υλικά βράσετε, τόσο πιο σκούρο χρώμα θα επιτύχετε στα αυγά σας.
• Όση περισσότερη ώρα αφήνετε τα αυγά σας να βράσουν σε έναν χρωματιστό ζωμό, τόσο πιο σκούρα θα γίνουν.
• Γυαλίστε τα βαμμένα αυγά σας, με ελαιόλαδο.

Προσοχή! Για να έχετε λιγότερες απώλειες σε σπασμένα αυγά, αφήστε τα από την προηγούμενη μέρα εκτός ψυγείου.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας