ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΑΝΟΙΞΗ

Ένας μικρός κήπος στην ταράτσα

Με το μεράκι και τη χαρά της δημιουργίας του ερασιτέχνη “κηπουρού” μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή όαση εκεί που δεν το περιμένουμε.

Στην πόλη που ζούμε, οι περισσότερες ταράτσες φαντάζουν ψυχρές, γκρίζες και απόμακρες. Έτσι μας φαινόταν και η δική μας ταράτσα. Ένας άδειος και ψυχρός χώρος. Μια ιδέα, για να αλλάξουμε την όψη της αλλά και την καθημερινότητά μας  ήταν να διαμορφώσουμε την ταράτσα σε ένα μικρό κήπο.
Χωρίς ιδιαίτερες και απαιτητικές λύσεις φτιάξαμε το μικρό μας «παράδεισο». Η δημιουργία ενός κήπου είναι απλή υπόθεση εφόσον μπορούμε να διαθέτουμε λίγο από το χρόνο μας, από τη διάθεσή μας για δημιουργία και φυσικά να επιλέξουμε που θα ξοδέψουμε ένα μικρό χρηματικό ποσό που απαιτείται. Τη χρονιά εκείνη επιλέξαμε… φύση!
Ο μικρός κήπος στην ταράτσα αυτόματα έγινε χώρος χαλάρωσης, ηρεμίας, δημιουργικής απασχόλησης αλλά και συνάντησης με φίλους. Μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιζόμαστε, να προσφέρουμε φροντίδα, αγάπη και έννοια για τα φυτά και αυτά μας το ανταποδίδουν απλόχερα με την παρουσία τους.
Τα φυτά τα διαλέξαμε με γνώμονα την αντοχή και την ανάγκη τους για νερό, να αντέχουν δηλαδή σε συνθήκες έντονου ήλιου, κρύου κλπ. γιατί είναι εκτεθειμένα καθώς δεν προσθέσαμε πέργκολα ή τέντα ή κάποιο άλλο υλικό που να τα προστατεύει.
Φυτά όπως η δάφνη, η ροδιά, το λιγούστρο, η κουμαριά, το βιβούρνο, η πικροδάφνη, τα γεράνια, η τριανταφυλλιά κλπ. είναι τελικά ιδανική λύση.

Στην πορεία φτιάξαμε και δύο ξύλινες ζαρτινιέρες όπου κατά καιρούς πειραματιζόμαστε με τη φύτευση λαχανικών, απλά πράγματα… κρεμμύδια, μαρούλια, αγγούρια και ντοματούλες και φυσικά μαϊντανό και σέλινο.
Συγχρόνως λύθηκε και το πρόβλημα της θερμομόνωσης του διαμερίσματός μας μιας και βρίσκεται στον από κάτω όροφο, αφού στρώνοντας το δάπεδο της ταράτσας με πλακάκια και έχοντας όλα αυτά τα φυτά, μας έδιναν τη δροσιά που θέλαμε.

Φυσικά δεν παραλείπουμε να διακοσμούμε τον κήπο με διάφορα αναμνηστικά από τις βόλτες στη θάλασσα αλλά και με ό,τι μας κάνει να χαιρόμαστε. Ας εύχομαι και εσάς να δημιουργήσετε τον δικό σας μικρό παράδεισο όπου κι αν βρίσκεστε.

 

Από την Άννα, Καλή Άνοιξη!



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας