ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Άνοιξη! Η εποχή των χρωμάτων

Η φύση ξαναγεννιέται και μαζί της και εμείς! Ας φέρουμε χρώμα και φρεσκάδα στον κήπο ή στη βεράντα μας. Φανταστείτε τι όμορφα θα άρχιζε η μέρα σας, αν παίρνατε το πρωινό σας ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά και χαλαρώνατε έχοντας γύρω σας πανέμορφα και γεμάτο χρώμα λουλούδια.

Δεν χρειάζονται πολλά έξοδα για να φροντίσετε τον κήπο σας. Διάθεση, χρόνο, φαντασία και μεράκι για δημιουργία. Η βεράντα ή ο κήπος είναι το ιδανικότερο καταφύγιο για να χαλαρώσουμε από το στρες της καθημερινότητας. Ζητήστε από τις φίλες σας που έχουν κι αυτές τα δικά τους φυτά, ένα κλαδάκι από τα φυτά που σας αρέσουν και μεταφυτέψτε τα στον κήπο σας.

Βάλτε χρώμα
Τα εποχικά φυτά δίνουν χρώμα και άρωμα στη βεράντα μας. Τα ζουμπούλια και οι κρόκοι ανθίζουν σύντομα όπως και οι νάρκισσοι, οι τουλίπες και οι φρέζιες. Φυτά με πανέμορφα άνθη χαρίζουν την τέλεια ανοιξιάτικη εικόνα στον κήπο μας. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για κηπουρική ενώ συγχρόνως δημιουργούμε, χαλαρώνουμε και φτιάχνουμε το χώρο για να υποδεχτούμε τους φίλους μας τα ανοιξιάτικα βράδια.

Βασικές εργασίες για τον κήπο
– Σκαλίζουμε για να απομακρύνουμε αγριόχορτα
– Προσθέτουμε χώμα στις γλάστρες, στις ζαρτινιέρες ή στον κήπο, γιατί με τις βροχές ή τα ποτίσματα  χρειάζεται να προσθέτουμε φρέσκο χώμα.
– Προσθέτουμε λίπασμα στα φυτά βοηθώντας τα να αναπτυχθούν.
– Απομακρύνουμε τα ξερά φύλλα ή κλαδιά από τα φυτά.
– Κλαδεύουμε τα δέντρα και τα μεγάλα φυτά όταν χρειάζεται.
– Μεταφυτεύουμε τα φυτά σε μεγαλύτερη γλάστρα
– Στηρίζουμε τα κλαδιά των δέντρων και των μεγάλων φυτών.

Φτιάξτε ένα λαχανόκηπο
Είναι εύκολο να φτιάξετε να μικρό σας λαχανόκηπο ακόμα και στη βεράντα σας. Π.χ. μπορείτε σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες να φυτέψετε μαρούλια, κρεμμύδια, καρότα κλπ. Τι πιο υγιεινό από το κάνετε μια σαλάτα με τα δικά σας μαρούλια ή να προσθέσετε τα δικά σας καρότα στο φαγητό; Σκεφτείτε οικολογικά και συγχρόνως οικονομικά.

– Αγοράστε διάφορα βότανα σε γλάστρες, όπως λεβάντα, ρίγανη,  δεντρολίβανο κλπ. και δημιουργήστε μια γωνιά γεμάτη αρώματα. Θα σας ταξιδέψουν στην παιδική σας ηλικία και θα σας γεμίσουν νοσταλγία. Συντροφιά με μικρά διάφορων σχημάτων κακτάκια, θα δημιουργήσετε το τέλειο σκηνικό, ενώ συγχρόνως θα αξιοποιείτε τα βότανα για τη μαγειρική σας καθώς θα αναπτύσσονται. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας